Medicijnen? Handbagage!

Medicijnen horen in handbagage. Om alle problemen te vermijden is het best je medicatie niet in je koffer, die in de bagageruimte van het vliegtuig terecht komt, te bewaren. En dit wel om twee redenen:

Denken we maar aan eiwitbevattende preparaten zoals insuline waar vriestemperaturen nefast zijn voor de werking van het geneesmiddel. Voor de meeste geneesmiddelen zijn er geen problemen te verwachten, maar alle geneesmiddelen waarvan op de bijsluiter vermeldt: “Niet in de vriezer bewaren” of “Niet invriezen” mogen niet in de bagageruimte van het vliegtuig!

Je kan dus best je medicatie meenemen in de handbagage , zelfs in hoeveelheden groter dan nodig tijdens de vlucht zelf. Vraag aan je behandelende arts een medisch voorschrift of attest om alle misverstanden te vermijden.

 

Welke vloeistoffen zijn toegelaten in het vliegtuig?

Hou er rekening mee dat alles wat vloeibaar is, onderhevig is aan dezelfde wetgeving als van “vloeistoffen aan boord van vliegtuigen”, d.w.z.: de inhoud is beperkt tot maximaal 100 ml per recipiënt. Alle vloeistoffen, gels en aërosols moeten samen, elk in hun eigen verpakking in één grote, doorzichtige plastiek zak van maximum 1 liter. Deze zak moet apart op de band gezet worden voor röntgencontrole.

Enkele algemene raadgevingen en regels met medicijnen in het vliegtuig:

 

Wat met speciale geneesmiddelen in het vliegtuig?

 

Wat met vloeibare voeding in het vliegtuig?

 

Maak een afspraak

Benieuwd wat we allemaal kunnen betekenen voor je volgende vakantie?

Maak vandaag nog een afspraak en kom eens langs.

Maak een afspraak   

[icon icon=icon-arrow-left size=14px color=#00bbbc ] Terug naar Nuttige Links