EGYPTE (EIGEN BEGELEIDE GROEPSREIS)

EGYPTE (EIGEN BEGELEIDE GROEPSREIS)

Korte reisbeschrijving

30 SEPTEMBER  – VLUCHT NAAR LUXOR

Vlucht naar Luxor via Cairo.

Bij aankomst, onthaal aan de luchthaven. Ontvangst op de luchthaven en assistentie van onze lokale agent voor de immigratieformaliteiten (visum inbegrepen).

Onthaal en transfer naar jullie hotel. Overnachting in Luxor.

SOFITEL PAVILLON WINTER – Gardens Rooms

 

1 OCTOBER  – LUXOR (B, L)     

Met privé gids. Vroeg in de morgen brengen jullie een bezoek aan de elegante tempel van koningin Hatshepsout te Deir el Bahari, gelegen aan de westelijke oever.

Aansluitend verkennen jullie de gigantische en zeer kleurrijke graven van de Vallei der Koningen. 

Het middagmaal wordt voorzien in een traditioneel lokaal restaurant.

Bezoek aan Deir el Medina, het minder bezochte, maar zeer interessante dorp van de ambachtslui. De fresco’s geven er een mooi beeld van het alledaags leven van de oude Egyptenaren. Bezoek aan de tempel van Ramses III in Medinet Habu en terugkeer naar het hotel.

Vervolgens keren jullie terug naar het hotel.

Overnachting in Luxor.

Vervolgens keren jullie terug naar het hotel. Overnachting in Luxor.

 

2 OCTOBER  – LUXOR – ESNA (B, L, D)     

Met privé gids.

Na het ontbijt, brengen jullie een bezoek aan de tempel van Karnak, één van de grootste religieuze bouwwerken ooit gebouwd. Tips : de beste tijd om de tempel te bezoeken is vroeg in de morgen.

Transfer naar Esna. Bij aankomst in Esna bezoeken jullie de kleine Grieks-Romeinse tempel, waarvan de zuilenhal nog in zeer goede staat is. Na het bezoek gaan jullie aan boord van de dahabiah. Dit is meteen het begin van een wondermooie boottocht langs prachtige landschappen. Het kleinschalige karakter van de boot, het comfort aan boord en de gastvrije bemanning staan garant voor een unieke belevenis. Avondmaal en overnachting aan boord.

DAHABIEH :

De Dahabieh is een motorloze karaktervolle zeilboot die in alle comfort en rust een bijzondere cruisegevoel biedt op de Nijl en dit ver van de massa. Travel Sensations heeft de beste zeilschepen gekozen met 5 stijlvolle kajuiten, voorzien van airco, privé sanitair… Men kan een individuele cabine reserveren of zelfs de volledige boot afhuren.

Met onze zeilboten mag men overal aanmeren in tegenstelling tot de dahabiehs aangedreven door een motor of een klassieke boot. Hierdoor kan men talrijke bijzondere sites ongestoord en in alle rust bezoeken.

De dranken (soft drinks, water, thee, koffie, fruitsappen) zijn inbegrepen tijdens de cruise. Onze Dahabiehs beschikken over een licentie om bier, wijn en alcohol te serveren aan boord.

 

3 OCTOBER  – El Kab – Edfou – Ramadi (B, L, D)     

Na het ontbijt aan boord bezoeken jullie de weinig bezochte, maar bijzondere archeologische site van El Kab. Men vindt er vier prachtig gedecoreerde graven uit het Nieuwe Rijk. Vervolgens varen jullie verder naar Edfou en kunnen jullie genieten van het middagmaal aan boord. Bij aankomst in Edfou, transfer in een koets naar de imponerende Ptolemeïsche tempel gewijd aan Horus. Dit is één van de grootste en best bewaarde tempels van Egypte. Na het bezoek aan de tempel, keren jullie

terug aan boord en zetten jullie de tocht verder. Overnachting aan boord aan de oever van een klein eiland ten zuiden van Edfou.

 

4 OCTOBER  – Ramadi – Gebel Silsila         (B, L, D)           

Bij het ochtendgloren genieten jullie van de prachtige landschappen en de wonderbaarlijke fauna langs de oever met onder andere kamelen, waterbuffels, zilverreigers en ijsvogels. Rond de middag meren jullie aan bij de indrukwekkende site van Gebel Silsila, de grootste zandsteengroeve uit de faraonische tijd. Jullie verkennen de site te voet, en ontdekken er onder andere de galerieën, de talrijke inscripties, gedecoreerde graven en de kleine rotstempel van de Farao Horemheb. Daarna terugkeer aan boord voor het avondmaal, met zicht op de verlichte tempel. Werkelijk magisch!

 

5 OCTOBER  – GEBEL SILSILA – KOM OMBO – DARAW        (B, L, D)        

Jullie zetten de boottocht verder tot aan de site van Kom Ombo. Bij aankomst brengen jullie een bezoek aan de dubbele tempel, gewijd aan de goden Horus en Sobek. De boottocht wordt verdergezet en het middagmaal is voorzien aan boord. In de late namiddag meren jullie aan in de omgeving van het dorp Daraw, te midden van de ezels en waterbuffels. Jullie bezoeken er de zeer authentieke veeen dromedarissenmarkt. Aansluitend terugkeer naar de boot voor het avondmaal.

 

6 OCTOBER  – ASWAN        (B, L, D)  

’s Morgens bereiken jullie Aswan. Verkenning van het prachtige eiland Philae waar zich de beroemde tempel gewijd aan de godin Isis bevindt. Deze tempel werd volledig ontmanteld tijdens de bouw van de dam, en later terug opgebouwd. Vervolgens bezoeken jullie de grote dam, van waar jullie een mooi uitzicht hebben op de waterval en het Nassermeer.

Avondmaaltijd en overnachting aan boord.

 

7 OCTOBER  – ASWAN – CAIRO   (B)              

Transfer naar de luchthaven van Aswan en vlucht naar Cairo.

Vrije lunch in een locale restaurant en rit naar Giza. Bezoek aan Giza met de Grote Sfinx en de 3 piramides van Kheops, Khephren en Mykérinos.

Overnachting in Gizeh.

STEIGENBERGER PYRAMIDS – Pool View Rooms

 

8 OCTOBER  – GIZA – SAQQARA – GIZA (B)  

Vertrek naar Saqqara. Ontdekking van de trappenpiramide van Djoser. De site van Sakarra zal het gehele gezin boeien door de kleurrijke decoratie binnenin de graftomben (mastabas). Zij beelden het dagelijkse leven uit van 4000 jaar geleden.

In de namiddag, bezoek aan de GEM (Grand Egyptian Museum) in Gizeh (onder voorbehoud).

Als het nieuwe museum nog niet open is voor het publiek, wordt een alternatief bezoek georganiseerd: piramides van Dashour, Museum van de Egyptische Beschaving…

Overnachting in Gizeh.

 

9 OCTOBER  – GIZA – CAIRO – BRUSSEL         (B)                 

Transfer naar de luchthaven van Cairo en terugvlucht naar Brussel.

INBEGREPEN

 • Internationale en domestieke vluchten MS  zoals vermeld
 • De huidige luchthaven- en fueltaksen
 • De nachten  in de vermelde hotels en cruischip zoals vermeld
 • De vermelde maaltijden (B = Breakfast / L = Lunch / D = Dinner)
 • Het privé A/C vervoer zoals vermeld
 • De Nederlandstalige gids tijdens de bezoeken
 • Dranken (water, thee, koffie, soft) tijdens de cruise
 • De visumkosten
 • Dossierkosten
 • Lokale taksen

 

NIET INBEGREPEN

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • De niet vermelde maaltijden
 • Fooien
 • De reisverzekeringen
 • Wat niet als inbegrepen vermeld wordt in het programma

Voor meer info en prijzen contacteer ons gerust via letsbook@letsbook.be

Enkele Hoogtepunten

Magische Vallei der Koningen
Overnachten op De Dahabieh
De impressionante piramides in Gizeh

Onze troeven

Nederlandstalige begeleiding
Volledig uitgestippeld van A tot Z
Het mooiste van Egypte

Interesse in deze reis?