Begeleide Rondreis Cuba - LetsBook.be

Het land van Castro, Che, rum, sigaren …

Cuba is niet alleen het land van Castro of Che. Neen, als we over Cuba spreken leggen we direct de link naar Rum, sigaren en oldtimers. Maar het land heeft nog heel wat extra troeven. Laat ons 12 dagen genieten van pure nostalgie in Havana en Trinidad, de overal aanwezige oldtimers, de prachtige natuur, de geurige sigaren, de smakelijke rum … En om deze unieke ervaring even te laten bezinken, we in Varadero met een paar dagen relaxen aan één van de mooiste stranden van de Caraïben.


Programma

Dag 1: Brussel – Varadero – Havana

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Varadero. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel*** in Havana. Na het inchecken kun je voor het eerst kennis maken met deze prachtige koloniale stad.

Dag 2: Havana

Vandaag gaan we op ontdekking in Havana. Het centrum is door Unesco benoemd tot cultureel werelderfgoed. In de namiddag bieden we je een rondrit met oldtimers aan die je o.a. naar het Capitool en het John Lennon Park brengen. ’s Avonds heb je vrije tijd om een typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum. Overnachting in het Memories Miramar hotel*** in Havana. (ontbijt)

Dag 3: Havana – Viñales – Havana

Vandaag verkennen we Viñales: de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In de sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. Alvorens terug te keren naar Havana maken we nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio. Overnachting in het Memories Miramar hotel***. (ontbijt, middagmaal)

Dag 4: Havana – Cardenas – Cienfuegos

Na het ontbijt verlaten we Havana. Onderweg brengen we een bezoek aan een oude suikermolen waar je meer te weten komt over de verwerking van suikerriet en hoe rum gemaakt wordt. Met een oude stoomtrein reizen we verder tot in Cardenas, waarna we genieten van een traditionele lunch in een paladar, een privaat restaurant dat wordt uitgebaat door gewone Cubanen. In de namiddag komen we aan in Cienfuegos waar we een bezoek brengen aan het centrum alvorens terug te keren naar het hotel voor het avondmaal. Overnachting in Hotel Jagua*** in Cienfuegos. (ontbijt, middagmaal, avondmaal)

Dag 5: Cienfuegos – Trinidad

Vanuit Cienfuegos reizen we door naar Trinidad, waar we een begeleide wandeling maken door het kleurrijke stadscentrum. We brengen onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. Om de unieke sfeer van Trinidad nog beter te kunnen ervaren, slaap je deze nacht in een casa particular. Je Cubaanse gastheer of gastvrouw staat garant voor een warme ontvangst en uiteraard alle nodige comfort, inclusief je eigen badkamer. Het belangrijkste? Couleur locale verzekerd! (ontbijt)

Dag 6: Trinidad

We voorzien vandaag een excursie naar het iets buiten Trinidad gelegen Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen. We maken een korte trektocht naar de Javira waterval. Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! Na de lunch keren we terug naar Trinidad. ’s Avonds gaan we met de hele groep naar het stadscentrum voor een typisch Cubaanse salsa-avond in het swingende hart van deze geweldige stad. Overnachting in een casa particular. (ontbijt, avondmaal)

Dag 7: Trinidad – Santa Clara

In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en de koloniale woningen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reizen we door naar Santa Clara, waar we een bezoek brengen aan de beruchte treinwagon en het mausoleum van Che Guevara. Diner en overnachting in hotel Granjita*** of hotel Los Caneyes***. (ontbijt, avondmaal)

Dag 8: Santa Clara – Varadero

Onderweg naar Varadero brengen we een bezoek aan het Fiesta Campesina Touristic Centre. Op deze boerderij maken we kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch reizen we verder naar de witte stranden van Playa Azul: tijd om te relaxen! Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel*****. (ontbijt, middagmaal, avondmaal)

Dag 9 & 10: Varadero

Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel *****. (ontbijt, middagmaal, avondmaal)

Dag 11: Varadero – Brussel

Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Na het ontbijt heb je nog even vrije tijd alvorens we teruggebracht worden naar de luchthaven van Varadero voor de terugvlucht. (ontbijt)

Dag 12: Brussel

Aankomst in Brussel


12-daagse Begeleide Rondreis Cuba - LetsBook.be

Prijs:

€ 2.199, p.p. op basis van dubbele kamerbezetting.

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

 

Schrijf nu in      Ik wil meer info