Peru

Peru

Korte reisbeschrijving

Programma:

Dag 1 (22 september) VLUCHT BRUSSEL – LIMA (D)

Bij aankomst in de luchthaven wordt u opgewacht door uw gids. Transfer naar uw eerste verblijf in de wijk Miraflores. Diner inbegrepen.

Overnachting in hotel ARAWI PRIME – MIRAFLORES (Deluxe Room)

Dag 2 (23 september) LIMA – AREQUIPA (B-L-D)

City Tour Lima. U wandelt rond de Plaza de Armas met het presidentieel paleis, het stadhuis en de kathedraal (kort bezoek). Het vlakbij gelegen Santo Domingo klooster herbergt een grote verzameling religieuze kunst en de beroemde catacomben. Daarna rijdt u naar de wijk Pueblo Libre. Het museum Larco Herrera huist één van de beste privéverzamelingen van precolumbiaanse kust van het land. Naast het goud- en zilverwerk en de uitgebreide keramiekverzameling vindt u er ook nog de unieke verzameling erotische kunst van de Mochica cultuur.

Lunch in het traditionele restaurant El Bolivariano waar u een eerste keer de echte Peruaanse keuken kunt proeven.

In de namiddag privé transfert naar de luchthaven voor uw vlucht naar Arequipa. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Diner inbegrepen.

Overnachting in hotel CASA ANDINA -STANDARD – AREQUIPA (Traditional Room)

Dag 3 (24 september) AREQUIPA (B-L-D)

City tour Arequipa. De stad ligt op 2.400m en geniet het hele jaar door van een zonnig bergklimaat. Het Spaans koloniale centrum van Arequipa werd opgetrokken uit silar, een wit grijs vulkanisch gesteente, waardoor de stad ook wel de “witte stad” genoemd wordt. Rond het prachtige centrale plein vindt u tal van historische gebouwen in de typische mestizo barok stijl. Het mooiste voorbeeld van de koloniale stijl is het uitgestrekte Santa Catalina klooster, waar het heerlijk dwalen is in de steegjes.
Lunch in restaurant Capriccio.

In de namiddag bezoekt u het Museo Santuarios Andinos, dat gewijd is aan de kind offers die door de Inca aan de heilige bergen gebracht werden. In dit indrukwekkende museum kunt u de mummies en de ceremoniële giften bewonderen die in de graven vlakbij de vulkaantoppen ontdekt werden. In de namiddag hebt u nog tijd om de stad op eigen houtje verder te verkennen.
Diner in restaurant El Meson del Virrey.

Overnachting in hotel CASA ANDINA -STANDARD – AREQUIPA (Traditional Room)

Dag 4 (25 september) AREQUIPA – COLCA CAÑON (B-L-D)

‘s Morgens wordt u opgepikt door uw gids en chauffeur voor de rit richting Colca cañon. Deze prachtige rit voert u langs de vulkanen die Arequipa omringen naar de woestijnen op de hoogvlakte. Af en toe ontwaart u kleine groepjes vicuñas en grote kuddes alpaca’s en lama’s die u meestal aantreft rond de bofedales. Deze moerasachtige gebieden zijn een van de weinige waterbronnen op deze hoogte en hier kunt u ook typische vogels observeren. Op het hoogste punt van deze rit, de Mirador de los Andes (4900 m), hebt u een indrukwekkend zicht op de vele vulkanen die dit gebied rijk is. U daalt af naar de groene Colca vallei met onderweg al enkele prachtige uitzichten op de duizenden landbouwterrassen.

Transfer naar het hotel en buffet lunch in het Colca restaurant.

In de namiddag kunt u relaxen in de warmwaterbaden van La Calera vlakbij Chivay. Diner in het hotel.

Overnachting in hotel CASA ANDINA -STANDARD – COLCA (Traditional Room)

Dag 5 (26 september) COLCA CAÑON (B-L-D)

Vroege rit naar Cruz del Condor aan de rand van de Colca cañon, met 3400m een van de diepste kloven ter wereld. De machtige condors maken gebruik van de thermiek in de cañon en dit is dan ook een van de uitgelezen plekken om de vlucht van deze giganten van dichtbij te bewonderen. U rijdt verder naar het dorpje Cabanaconde. Vlakbij de ingang tot het dorpje begint een korte wandeling naar een van de mooiste uitkijkpunten over de cañon, de Mirador d´Achachihua.

Lunch in Cabanaconde in het Kuntur Wasi restaurant.

Op de terugweg stopt u bij de authentieke dorpjes en de 17e -eeuwse kerkjes, typisch voor dit gebied.

Diner in het hotel.

Overnachting in hotel CASA ANDINA -STANDARD – COLCA (Traditional Room)

Dag 6 (27 september) COLCA CAÑON – PUNO (B-L-D)

In de voormiddag korte transfer naar het dorpje Canocota. Een korte klim vanuit het dorpje brengt u aan de rand van een prachtige cañon. Met de gids wandelt u langs de Colca rivier richting het stadje Chivay. Deze mooie tocht brengt je in een nauwelijks bezocht deel van de vallei waar het heerlijk wandelen is. Wandelduur: 3 uur, niveau: makkelijk.

Picknick lunch.

U verlaat de cañon en rijdt over de Altiplano naar het Titicaca meer. U kunt nog een laatste keer de machtige vulkaangordel bewonderen. Na het meer van Lagunillas gaat het berglandschap stilaan over in de lichtglooiende vlakte van de Altiplano. Met een oppervlakte van 8500m² is dit een van de grootste en hoogstgelegen meren in de Andes en het religieuze centrum van de Andes religies.

Diner inbegrepen.

Overnachting in hotel CASA ANDINA -STANDARD – PUNO (Traditional Room)

Dag 7 (28 september) TITICACA MEER (B-L-D)

’s Morgens vroeg transfer naar de haven en privé boottocht naar de Uros eilanden, dit is een cluster van drijvende eilanden in de baai van Puno. Op de uit totora riet vervaardigde eilanden vindt u nog kleine gemeenschappen Aymara indianen. Na een bezoek aan de eilanden vaart u verder tot het schiereiland Capachica en het dorpje Llachon. Deze authentieke Quechua gemeenschap ontwikkelde sinds enkele jaren een gemeenschapstoerisme waarbij u kennismaakt met het dagdagelijkse leven van deze hooglandbewoners. De liefhebbers kunnen een korte wandeling maken naar het uitkijkpunt boven het dorpje (in samenspraak met uw gids). Vanop dit punt (+/- 4.100m), waar zich ook een Inca heiligdom bevindt, hebt u een fantastisch 360° zicht over de baai van Puno en het Titicaca meer. In de verte ziet u de besneeuwde toppen van de Cordillera Real aan de Boliviaanse kant van het meer. In de namiddag keert u per boot terug naar Puno.

Diner inbegrepen.

Overnachting in hotel CASA ANDINA -STANDARD – PUNO (Traditional Room)

Dag 8 (29 september) PUNO – CUZCO (B-L-D)

Rit naar Cuzco. De weg gaat over de uitgestrekte hoogvlakte en klimt langzaam naar het hoogste punt, La Raya, op 4300m. Daarna verandert het landschap dramatisch en rijdt u door groene valleien richting Cuzco. Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan de Inca site van Raqchi met de indrukwekkende tempel van Viracocha. Voor Cuzco zijn er enkele Spaans koloniale stadjes waarvan Andahuaylillas een mooie kerk heeft met een prachtig beschilderd interieur. In de namiddag arriveert u in Cuzco, de oude Inca hoofdstad en een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Transfer naar uw hotel in het historische centrum.

Diner inbegrepen.

Overnachting in hotel TAYPIKALA (Standard Room) 

Dag 9 (30 september) CUZCO – INCA SITES (B)

‘s Morgens wandeling door het historische centrum van Cuzco. Kenmerkend zijn de gebouwen die deels uit oude Incapaleizen, deels uit Spaans koloniale huizen bestaan. U wandelt door eeuwenoude steegjes, langs aangename pleintjes en bewondert een van de mooiste plaza’s van Zuid-Amerika. U bezoekt de zonnetempel die overbouwd werd door het Santo Domingo klooster en de indrukwekkende kathedraal. U bezoekt ook de overdekte markt van San Pedro, de meest authentieke, dagelijkse markt in Cuzco.

Lunch in restaurant El Truco.

‘s Middags bezoekt u de Inca sites in de directe omgeving van de stad. Het bezoek begint met de indrukwekkende citadel Sacsaywaman waar de Inca hun nieuwe zonnetempel bouwden. Hier ziet u de immense ingepaste rotsblokken waaraan de Inca hun reputatie danken. U rijdt verder naar Puca Pucara, een controlepost op de hoofdweg van Cuzco naar het Amazonegebied. Als laaste bezoekt u  Tambo Machay, een heiligdom waar het water vereerd werd.

Diner in restaurant La Retama

Overnachting in hotel TAYPIKALA (Standard Room) 

Dag 10 (01 oktober) CUZCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO (B)

Vandaag vertrekt u u naar de “heilige vallei”. U bereikt het koloniale dorpje Pisac dat gedomineerd wordt door een van de mooist gelegen Incasites met aan de basis de grootste terrassen die de Inca ooit ontwierpen. Na de site brengt u ook nog een bezoek aan het koloniale stadje en de artisanale markt. U rijdt verder de vallei in. De Urubamba vallei was in de Inca tijd een van de belangrijkste valleien, vooral voor het verbouwen van mais, en gold als de “graanschuur” van dit gebied. U kunt duidelijk zien dat sommige delen van de rivier gekanaliseerd werden om land te winnen. ;

Lunch in restaurant Tunupa Valle.

Ollantaytambo heeft een prachtige Incasite gedomineerd door een enigmatische zonnetempel. Ook het oudste gedeelte van het stadje dateert uit de Incatijd en behield zijn originele stratenplan. Na het bezoek van Ollantaytambo wordt u naar uw hotel in de Urubamba vallei gebracht.

Diner inbegrepen.

Overnachting in hotel SAN AGUSTIN – URUBAMBA (Standard Room) 

Dag 11 (02 oktober) MACHU PICCHU (B)

Transfer naar het treinstation van Ollantaytambo waar u de trein neemt naar Aguas Calientes (Inca Rail – 360° panorama trein ). Deze prachtige treinrit volgt de loop van de Urubamba rivier tot Aguas Calientes. Eerst geniet u nog van het mooie uitzicht op de omringende sneeuwbergen, daarna daalt de trein af door het nevelwoud naar de legendarische Inca stad, Machu Picchu. Bij aankomst wordt u naar de site gebracht met shuttle bussen. Samen met uw gids gaat u op ontdekking door de fascinerende stad. Machu Picchu dateert uit de 15de eeuw en is gebouwd in de periode van de grote Inca Pachacutec. Een stad zoals deze had meerdere functies, was zowel een administratief, religieus als agrarisch centrum. De opdeling naar functie ziet u heel duidelijk in de stadsopbouw. Ook de prachtige ligging en de omliggende bergketens dragen bij tot de haast magische sfeer van de stad. Na het bezoek aan de site keert u terug naar Aguas Calientes.

Lunch in restaurant Inkawasi.

In de namiddag neemt u de trein terug naar Ollantaytambo, een mooie rit langs de rivier. Bij aankomst transfer naar uw hotel in de heilige vallei.

Diner inbegrepen.

Overnachting in hotel SAN AGUSTIN – URUBAMBA (Standard Room) 

Dag 12 (03 oktober) MORAY – MARAS – CHINCHERO – CUZCO (B)

Rit terug naar Cuzco via Chinchero, gelegen op het plateau tussen Cuzco en de Urubamba vallei. De cirkelvormige terrassen van Moray waren in de Incatijd een gigantisch agrarisch laboratorium. Hier experimenteerden de Incageleerden met het aanpassen van bepaalde gewassen aan verschillende bodemtypes. In de zoutwinning van Maras wordt het water afkomstig van een vulkanische bron opgevangen in een hele reeks bassins die op de flank van de vallei gebouwd werden.

Lunch in restaurant Kuychi

Het stadje Chinchero heeft een historisch kerkje, waarvan het interieur prachtig beschilderd is. U vindt hier tevens de resten van een Incapaleis. Vanuit Chinchero hebt u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergketens die door de Inca als heilig beschouwd werden. In de late namiddag komt u aan in Cuzco.

Overnachting in hotel TAYPIKALA (Standard Room) 

Dag 13 (04 oktober) CUZCO (B-D)

Vrije dag om het charmante Cuzco op eigen houtje verder te verkennen. Het historisch centrum kent tal van aangename pleintjes, steegjes om in te verdwalen, enkele mooie musea en tal van leuke boetieks.

’s Avonds afscheidsdiner met folkloristische show in restaurant Tunupa.

Overnachting in hotel TAYPIKALA (Standard Room) 

Dag 14 (05 oktober) CUZCO – LIMA – TERUGVLUCHT (B)

Transfer naar de luchthaven van Cuzco en binnenlandse vlucht naar Lima. Aansluiting met uw internationale vlucht.

Dag 15 (06 oktober) AANKOMST BRUSSEL

 

PRIJS PER PERSOON IN EURO 

Uitzonderlijke voorwaarden :  3.750 euro per persoon   (normale prijs 3.975 euro)

(min 20 deelnemers)

Inbegrepen:

  • Internationale vluchten en binnenlandse vluchten
  • Comfortabele bus A/C met privéchauffeur.
  • Alle excursies en activiteiten in privé met lokale Engelstalige gidsen zoals vermeld in het programma, toegangsgelden inbegrepen
  • Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes h/t (Inca Rail – 360 °)
  • Verblijf op basis van twee tweepersoonskamer in de vermelde hotels of gelijkwaardig
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma  – Volpension buiten de lunch op dag 13 en 14

 

Niet inbegrepen:

  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Reisverzekering

Enkele Hoogtepunten

Machu Picchu
Uitgebreid bezoek aan Colca Cañon
De drijvende eilanden van het Titicacameer

Onze troeven

Binnenlandse vlucht inbegrepen
Excursies die afwijken van de klassieke
Privéchauffeur ter plekke

Interesse in deze reis?